Waarom zou je met mij willen werken?

Coachen en begeleiden van leraren doe ik met dezelfde passie als lesgeven.  Ik vind het belangrijk dat jij als leraar je goed voelt. Dat je je sterke kwaliteiten en talenten gebruikt om leerlingen te inspireren. Ik weet hoe belangrijk het is dat je je gewaardeerd voelt.

Ik stel je vragen vanuit een respectvolle, nieuwsgierige houding, ik prikkel je om na te denken en daag je uit te zien en te voelen wat er nodig is om jouw excellentie te vinden.

Altijd heb ik met hart en ziel met klassen en voor leerlingen gewerkt als leraar Nederlands en Duits. Ruim 25 jaar heb ik dit gedaan en voornamelijk in het beroepsonderwijs. Ik heb echt een zwak voor leerlingen met een speciale leerbehoefte, en die zijn er nogal wat binnen het VMBO en MBO, vooral na invoering van de Wet op Passend Onderwijs. Ik heb het altijd als een topsport beschouwd om juist deze leerling te helpen zien dat hij of zij waardevol is en zette al mijn vaardigheden in om hem of haar  met een diploma of certificaat de school te zien verlaten.

Tegenwoordig ben ik zelfstandig leraar, begeleider en coach.  Ik begeleid nog steeds jongeren met een speciale leerbehoefte, maar zeker zo belangrijk vind ik het om leraren te helpen zien wat de leerling nodig heeft. Alleen op die manier krijgt iedere leerling het onderwijs wat bij hem past… en dat is mijn missie!

Mijn professionele profiel, met meer informatie over mijn opleidingen en ervaringen vind je op Linked In.

marie pastoor